Fillers FAQ

Heb je nog vragen over fillerbehandelingen? Check dan onze frequently asked questions (FAQ). Mocht je vraag er niet tussen staan bel dan 085 – 8771149.

Title
Hidden content
Wat zijn fillers?

Een filler is een stof die wordt geïnjecteerd in en onder de huid. Met een filler kunnen gezichtscontouren hersteld worden en kunnen rimpeltjes en lijntjes verminderd worden door vulling te geven daar waar de lijn het meest zichtbaar is. Ook is het mogelijk om de huid te verstevigen of volume te creëren daar waar van nature of door leeftijd minder volume aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de lippen. Soms worden fillers verward met botox. Het grote verschil tussen fillers en botox is dat botox de spier plaatselijk ontspant, zodat minder kan bewegen. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren.

Wat is de minimale leeftijd voor een fillerbehandeling?

Vanaf 18 jaar!

Wie mag fillers injecteren?

Volgens de wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG) mag iedere basisarts cosmetische behandelingen verrichten. De term ‘cosmetisch arts’ is tot op heden namelijk geen beschermde titel. Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu. Bij de NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn perfect op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Daarnaast beschikken deze artsen over jarenlange ervaring bij het uitvoeren van injectables (fillers & botox). De behandelend artsen van House of Bratz zijn lid van de NVCG.

Hoe werken fillers?

Een filler is een stof die in de huid wordt geïnjecteerd en daar zorgt voor meer volume. Door middel van een zeer dunne naald wordt de gel op de gewenste plek geïnjecteerd. Voor iedere behandeling worden tijdens het consult uw wensen besproken. De artsen van House of Bratz bepalen in overleg met u welke filler het best geschikt is voor de door u gewenste behandeling. Sommige fillers zijn bijvoorbeeld wat dikker van structuur, deze worden voornamelijk gebruikt om het verlies aan contouren te herstellen. Een wat dunnere filler is weer beter geschikt voor de lijntjes en rimpeltjes.

Hoe lang hebben fillers effect?

De filler werkt tijdelijk. Hij wordt door het lichaam afgebroken. Dit is bij iedereen verschillend, maar gemiddeld kunt u rekenen op een effect van ongeveer 6 tot 12 maanden.

Hebben fillers bijwerkingen?

Een lichte huidreactie vlak na de behandeling is normaal, hoewel soms ook een forsere zwelling kan optreden. Beide zijn meestal na enkele dagen verdwenen. Het risico op allergische reacties bij fillers is klein, maar de mogelijkheid hierop bestaat. Dit kan zich uiten als roodheid met jeuk en soms pijn of een gloeiend gevoel in de behandelde plek. Mocht dit het geval zijn, neem dan vooral contact op met onze assistente, omdat behandeling hiervan nodig is. Als het materiaal niet helemaal gelijkmatig is verspreid, omdat de huid niet overal even dik is, kan soms een klein bolletje worden gevoeld. Dit kunt u zelf verhelpen door de eerder genoemde massage. Ook bestaat er bij elke filler een zeer kleine kans op afweerreacties door het lichaam, zoals een plaatselijke ontsteking op de injectieplaats. Gelukkig is deze reactie uiterst zeldzaam en kan worden behandeld.

Zijn fillers veilig?

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur zijn veilig. Deze filler wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, zijn risico op allergische reacties bij fillers klein.

Waar moet ik rekening mee houden na een filler behandeling?
  1. De eerste 8 uur na je behandeling GEEN lippenstift/gloss gebruiken
  2. De eerste week na je behandeling geen gebruik maken van de zonnebank
  3. De eerste 3 dagen na je behandeling geen gebruik maken van de sauna
Na hoeveel tijd zie je het effect van fillers?

Een behandeling met fillers heeft direct effect. Al na vijf minuten ziet u resultaat, waarbij het effect compleet is na ongeveer 7 tot 14 dagen. Voor deze tijd kan de huid nog gezwollen en verkleurd zijn. Vooral bij een lipfillers is dit aan de orde. Na zes tot 12 maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.