Souhayla

Eigenaar

Souhayla is initiatiefneemster en gedreven eigenaar van House of Bratz. De onderneemster is tevens een gedreven persoonlijkheid als het gaat om beauty en cosmetische behandelingen. De in Brabant geboren Souhayla is een boegbeeld van haar kliniek en ambassadeur voor cosmetische behandelingen. Zij startte al op jonge leeftijd haar eigen beautysalon en begon daar in 2014 – samen met een cosmetisch arts – met botoxbehandelingen. Dit werd een enorm succes waarna zij besloot House of Bratz op te richten. Dat is inmiddels een van de grootste en meest toonaangevende klinieken in Nederland.

Q&A met Souhayla

Altijd al met beauty bezig geweest?
“Vroeger wilde ik stewardess worden. Bij KLM heb ik een interne opleiding gevolgd en ik ben inderdaad een jaar stewardess geweest. Maar voor de lange duur zag ik dat niet zitten. Het liefst wilde ik ondernemer worden, een eigen zaak hebben. Ik ben toen heel impulsief een beautysalon begonnen.”

Waarom begon je met injectables?
“Ik wilde het taboe doorbreken. Het stiekeme moest eraf. Heel veel meiden zijn onzeker over hun uiterlijk. Ik vind dat je zelf moet bepalen wat je doet als je iets wilt veranderen waarmee je ontevreden bent. Het is toch fijn als je kunt worden geholpen aan een oneffenheid. We hebben laatst – met succes – iemand geholpen die door een ongeluk een scheve lip had. Hoe fantastisch is dat.

Heb je nog tijd over voor jezelf?
“Haha, nou, ik ben heel gedreven en kan niet stilzitten. Ik focus volledig op het neerzetten van een concept, zoals House of Bratz. Tot in detail. Maar ik ga graag rennen in het park en ik doe yoga. Ik probeer een balans te vinden tussen werk en ontspanning. Verder ben ik erg bezig met voeding en gezondheid. Ja, ik sta zelf wel midden in mijn doelgroep.”

Is House of Bratz alleen voor meiden?
“Nee hoor, er komen ook jongens en mannen. Die willen zich laten behandelen tegen overmatig zweten, tandenknarsen of spanningshoofdpijn. Maar er komen ook veel jongens die mooie volle lippen willen hebben en een aantrekkelijke gladde huid. Schoonheid is toch niet exclusief een vrouwending?”

Wat is volgens jou het ideaalbeeld?
“Er is geen ideaalbeeld. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Ik vind het heel belangrijk om iedereen in zijn eigen waarde te laten. En als jij bepaalt dat je wat wilt laten doen aan je uiterlijk, is dat helemaal aan jou en aan niemand anders.”

Hoe kom je aan de naam House of Bratz?
“Als het om poppen gaat, waarmee meiden zich graag vergelijken, zijn er Barbies en Bratz. Barbie is een beetje gewoon, om het zomaar te zeggen. Bratz hebben met hun mooiere ogen en perfect gevormde lippen een spannender uiterlijk dan Barbie. Zo mooi als Bratz, dat zijn onze cliënten. Die zijn bij ons thuis. Vandaar: House of Bratz.”

“Er is geen ideaalbeeld. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Ik vind het heel belangrijk om iedereen in zijn eigen waarde te laten. En als jij bepaalt dat je wat wilt laten doen aan je uiterlijk, is dat helemaal aan jou en aan niemand anders.”